VIGC Experten-Netwerken in 2010

Hieronder vindt u de informatie die op de VIGC Experten-Netwerken werden verspreid, samen met de mp3 van de presentatie door het VIGC (indien deze werd opgenomen).

Innovatie in grafische bedrijven

Voor zo’n driekwart van alle grafische bedrijven is innovatie van strategisch belang. Maar hoe kijken ze verder naar innovatie, hoe gaan ze er mee om? Dat was het onderwerp van een studie die een student in opdracht van het VIGC heeft uitgevoerd. Daarnaast heeft het VIGC zelf ook nog een enquête uitgevoerd waarin grafische bedrijven aangeven waar ze mee bezig zijn op technologisch vlak. Beide studies geven een zeer goed zicht op innovatie in grafische bedrijven. En vooral op een aantal inconsistenties… Goede intenties zijn mooi, maar niet voldoende. En het antwoord op die ene, cruciale vraag – wat is voor u het ultieme argument om te innoveren – was op z’n minst verrassend, zelfs bijna schokkerend. Tijdens het VIGC ExpertenNetwerk werden beide studies besproken.

Wilt u toegang tot onze verslagen?

Om toegang te krijgen tot de VIGC-verslagen moet u zich eerst aanmelden.

Wachtwoord vergeten?

PDF update - De VIGC Ghent Output Suite v3 testvorm, PDF/X-4, ...

In 2009 hebben we een eerste ExpertenNetwerk rond PDF georganiseerd. De aandacht ging toen naar de ‘nieuwe’ Ghent PDF Workgroup v4 -specificaties. Ondertussen zijn er weer een aantal nieuwe ontwikkelingen (PDF/X-4, PDF/VT) en heeft het VIGC een reeks nieuwe PDF-tools  en hulpmiddelen voor u gemaakt. Tools waarmee u veel tijd en geld kan besparen. Tools waarmee u efficiënter kan werken.

Strategische partners VIGC: